Om Lydfelt

Lydfelt er et workshopkoncept med tilhørende software, der har været under udvikling siden september 2009, først med støtte fra Statens Kunstråds Musikudvalg og siden koordineret af Dansk Komponistforening. Folkeskoleelever fra 5. og 6. klasser føres gennem et tre-dages forløb, hvor de udfordres til at designe deres egne lydlandskaber (soundscapes). Elevernes produktioner uploades og deles med resten af verden på dette website i et interaktivt format. Al software der benyttes i workshoppen er gratis tilgængeligt på internettet og deltagerene kan derfor fortsætte på egen hånd efterfølgende.

Projektets mål


Læremål for workshoppen

At give deltagerne praktisk erfaring i samt at introducerer

Hvem er vi?

Lydfelt administreres af Dansk Komponistforening og realiseres af en gruppe komponister, lyd-kunstnere og lyd-designere med erfaring i workshopafvikling. Projektet er startet af interaktionsdesigner og mediekunstner Carl Emil Carlsen, på opfordring af komponist, uddannelsesleder, underviser og event-mager Jakob Weigand Goetz.

Lydfelts software er udviklet af Carl Emil, Patrik Svensson og Daniel Høier Øhrgaard.


Hvad er "Happy New Ears"?

Det er først og fremmest et citat af John Cage. Dernæst er det en styringsplatform, hvorfra lydkunst- og teknologi-relaterede projekter iværksættes. Web-domænet ejes af Jakob Goetz og udvikles i dialog med Carl Emil. Fælles for alle projekter under Happy New Ears er, at de forsøger at udbrede kendskabet til lydkunst.


Relaterende projekter

Sonic Postcards